torek, 30. december 2014

Psihološka astrologija

Psihološka astrologija daje poudarek povezovanju tradicionalne astrologije s sodobno psihologijo (po C. G. Jungu), astronomijo, folozofijo, mitologijo in alkimijo. Sam pristop astrološke interpretacije je je obravan z arhetipsko psihologijo.

Verjetno smo si že vsi večkrat zastavili naslednje vprašanje: Ali se dogodki dogajajo nam ali pa se mi dogajamo dogodkom? 

Odgovor ni preprost. Vse je odvisno od tega, kaj iz sebe naredimo. Če smo prepočasni in nismo naklonjeni spremembam, ki so nujne za naš nadaljnji razvoj. nas bodo zunanji dogodki, včasih zelo boleče, opomnili, da se je treba spremeniti. Astrologija nam tako omogoča spoznati sebe in druge. Nauči nas, da razumemo svet, v katerem smo.da prepoznamo v sebi in drugih sposobnosti, ki so nam dane z rojstvom, vendar z nalogo, da jih razvijemo ter tako izpolnimo sami sebe.


Kako je bilo v letu 2014?

S koncem leta 2014 zapuščamo Saturnovo, karmično leto, ki se je začelo oktobra 2012. To je bil 18-mesečni cikel zavedanja, kaj se moramo mi ljudje kot duše naučiti.

Leto 2014 je bilo leto majhnih korakov, ko nismo mogli več preskakovati izzivov na poti niti si zatiskati oči. Prekinjali so se številne stare stvari, odnosi in vzorci. Okoliščine, ki smo jim bili priča, so mnogim spremenile pot usode, ki je, dolgoročno gledano, samo možnost napredovanja. 


Kaj nas čaka v letu 2015?

Leto 2015 je Jupitrovo leto. Jupiter je planet tujine, potovanj, sodelovanj s tujino, pomoči, ekspanzije.  

To leto bo pod taktirko arhetipa pravice, ki je splošno načelo ravnotežja in povezave. V tem času bo možnost, da uravnotežimo stvari, ki do sedaj niso bile uravnotežene - denarne in pravne zadeve, posvečanje zdravju, praktično razvijanje novih stvari. Iluzij, razočaranja in varanja samega sebe ne bomo mogli več prenašati - ne pri sebi in ne pri drugih. 

Kot pomembna vrednota se bo izkazala potrpežljivost. Vsi, ki so bili in bodo potrpežljivi, bodo nagrajeni - obilje, nov začetek in harmonija. 





Več o prihajajočem letu z vidika psihološke astrologije pa si lahko preberete v intervjuju s psihološko astrologinjo, ki se je poleg osebne ravni dotaknila tudi kolektivnega delovanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar